Mixed grill

Anglický výraz, který se často objevuje na jídelních lístcích celého světa. Jde (nebo mělo by jít) o několik druhů grilovaného masa: tedy o směs, v níž by nemělo chybět grilované drůbeží maso, hovězí nebo telecí maso (popř. vepřové) a dále pak nějaká grilovaná zelenina. Součástí takto servírovaných jídel mohou být i kousky grilované ryby nebo krevety, případně nějaký druh karbanátku. Podmínkou je, že všechny tyto součásti byly skutečně grilovány, nepatří sem tedy žádné smažené nebo jinak upravované maso.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.