Mole poblano de guajolote

Mexické tradiční „národní“ jídlo. Nejprve se na oleji nechá zezlátnout cibule a česnek, potom se na tomto základu opečou kousky krocaního, kuřecího a libového vepřového masa. Potom se vše zalije silně kořeněnou omáčkou (chilli papričky, rajčata, mandle, anýz, rozinky, skořice, hřebíček, sezamová semínka a rozemleté buráky). Nakonec se do omáčky přidá čokoláda.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.