Monaco

Mezinárodní název pro syrová rajčata plněná směsí vařených vajec, tuňáka, cibule a bylinek. Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také kuřecí polévka s kuličkami karotky a bílé vodnice, ochucená lanýži. Někdy je stejně označován i pošírovaný mořský jazyk v omáčce z rajčat, bylinek a bílého vína. Podává se obvykle s opečeným bílým chlebem a ústřicemi.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.