Monte carlo

Mezinárodní název pro slepičí polévku s kostičkami svítku opečenými na oleji a obalenými sýrem. Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také příloha z plněných okurek, bramborových kroket a taštiček plněných hráškem. Známý je rovněž stejně nazývaný salát z řapíkatého celeru, vařené rýže a langustího masa, lehce politý směsí majonézy, olivového oleje a vinného octa.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.