Montebello

Francouzská příloha z taštiček z nudlového těsta, plněných rozemletým marinovaným jazykem a lanýži. Podává se s omáčkou Choron. Nazváno podle lombardského městečka, kde dvakrát zvítězili Francouzi nad Rakušany (1800, 1859). Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také rybí polévka s ústřicemi nebo ryba plněná lanýžovou náplní, případně garnáti vaření v mléce.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.