Montmorency

Tradiční francouzská odrůda višní. Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také příloha z plněných artyčoků, glazírovaných karotek, chřestových špiček a malých pečených brambůrků nebo slepičí polévka s tapiokou, rýží a chřestovými špičkami, případně parmezánem a nudlemi. Zajímavý je rovněž stejnojmenný salát z řapíkatého celeru, vypeckovaných višní, citronové šťávy a křenové omáčky. Nazváno podle městečka severně od Paříže.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.