Mornay

Francouzský recept na omáčku připravenou z mouky, másla, smetany a strouhaného parmezánu nebo gruy?re. Může obsahovat také žloutky a houbový výtažek. Na některých jídelních lístcích se tato omáčka chybně nazývá Morny. Její autor, šéfkuchař Joseph Voiron (konec 19. století), ji nazval podle svého učitele Mornaye. Omáčka se podává často k vařeným nebo pečeným rybám.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.