Moscovite

Francouzský výraz pro označení způsobu úpravy „po moskevsku“. Jde vesměs o přílohy s kaviárem a natvrdo vařenými vejci. Pod pojmem „moskevský“ si západní Evropa také představuje vše, co má spojitost s jeseterem, okurkami a houbami (hlavně ryzci). Pod názvem „moskevský salát“ se na většině jídelních lístků objevuje vaječný salát s hustou majonézou, okurkami a houbami. Pod názvem „moskevská omáčka“ se zpravidla objevuje papriková omáčka s rozinkami a bobulkami jalovce, někdy také s piniovými semínky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.