Mugalai

Indický výraz pro označení způsobu úpravy pokrmů „po mogulsku“. Mogulové (mugalové) jsou potomci mongolských kmenů, které vládly v Indii od 16. do poloviny 19. století. Jejich pokrmy jsou ovlivněny prvky čínské kuchyně, ale podobají se kupodivu také některým pokrmům tureckých kočovníků: jsou totiž zpravidla připravovány na otevřeném ohni, takže mohou být chystány v přírodě, bez velkých nároků na kuchařovo vybavení.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.