Musallam
Indický výraz pro zvláštní druh úpravy pokrmů, především kuřat. Základem je pasta (česnek, mletý mák, sůl, koření a trocha vývaru), kterou se kuře potře zevnitř i zevně, a osmaží se na másle. Pak se zalije směsí rozšlehaného jogurtu a osmažené cibulky, chvíli se dusí pod pokličkou a nakonec peče, podlité vývarem. Podává se obložené smetanovými plackami.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.