Newburg

Americký recept na úpravu humra. Humr se vaří ve smetaně s dalšími korýši a (nebo) rybami. Do omáčky se přidává koňak a sherry. Nazváno podle města severně od New Yorku, odkud pocházel autor receptu, šéfkuchař newyorské restaurace Delmonico’s. Na jídelních lístcích se objevuje také stejnojmenná omáčka, připravená z račího (humrového) vývaru, másla a žloutků. Přidává se sherry a kajenský pepř.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.