Nilsson

Francouzský salát ze syrových žampionů, syrové mrkve a vařeného celeru. K tomu se přidají srdíčka z hlávkového salátu, citronová šťáva, olivový olej a lehká bylinková majonéza. Nazváno podle švédské operní zpěvačky, která byla hvězdou pařížské opery (1843–1921). Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také slepičí polévka se šunkou, lanýži, pažitkou a kerblíkem.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.