NorvÉgienne

Francouzský výraz pro označení způsobu přípravy „po norsku“. Jde vesměs o pokrmy, jejichž základem je losos nebo jiné ryby, často podávané za studena. Ve světě se často pod tímto názvem objevuje také příloha z okurek plněných uzeným lososem nebo vejce vařená natvrdo a plněná směsí žloutku, krevetího masa a rajčatového protlaku. Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevují také pokrmy s příměsí sobího masa.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.