Nozzle

Anglický výraz pro rypáček. V tomto případě jde o zvířecí čenich, tedy přesněji o maso z rypáčku či čenichu, používané v kuchyni k přípravě pokrmů. Německy Schnauze, francouzsky Museau, italsky Muso, španělsky Hocico. Obvykle se rypáček (zvláště u vepřového masa) zpracovává společně s hlavou, avšak existují zajímavé výjimky. Vepřový rypáček lze například grilovat.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.