Paella

Tradiční španělská specialita, snad nejoblíbenější „národní“ pokrm. Je to rýže kořeněná šafránem, s dušenou nebo na pánvi opékánou zeleninu a masem. Nejčastějšími složkami jsou kuřecí nebo králičí maso, ryby nebo mořské plody. Paella valenciana je například rýže s drůbežím masem, slávkami, krevetami, rajčatovým protlakem, paprikovými lusky, hráškem a fazolemi. Valencie je považována za kolébku paelly. Jiné varianty mohou obsahovat například klobásu Chorizo (podobnou kabanosu) nebo vepřové či telecí plátky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.