Pan con tomate

Španělská specialita původem z Katalánska, tradiční národní předkrm (katalánsky Pa amb tomáquet) sestávající z krajíce selského chleba opečeného na plotně nebo na grilu a potřeného nejprve rozmačkaným česnekem a potom rozkrojeným rajčetem. Nic víc není třeba, jen pár kapek olivového oleje a troška soli. Konzumuje se teplý i studený, často se podává jako tapas. Jen mírně odlišná varianta se jmenuje Pa amb oli.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.