Panaeolus papilonaceus

Latinský název pro houbu, která se česky jmenuje kropenatec motýlovitý a byla v minulosti považována za nejedlou. V Asii (a zvláště v Japonsku) je však tato houba oblíbená i jako surovina v kuchyni a prodává se na trhu pod názvem Warai. Rostla kdysi hojně v přírodě, hlavně na kravských lejnech. Má hladký kuželovitý klobouk, zpočátku šedý, později světle hnědý. V kuchyni se používá hlavně do polévek a dušených jídel.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.