Parfait

Francouzský výraz, původně používaný pro mražený krém (zmrzlinu) ušlehaný ze žloutků, bílků, smetany a sirupu. Postupně se tak začaly nazývat krémy ve vrstvách, dokonce i nápoje. Dnes se v gastronomické praxi tento výraz používá také pro marinovanou směs husích (kachních) jater a krevetového (humřího) masa, která se rozemele a nechá zapéct v máslem vytřené formě položené do vodní lázně. V překladu doslova „dokonalý“.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.