Partridge

Anglický výraz pro koroptev. Francouzsky Perdreau (Perdrix), německy Rebhuhn (Rothuhn), italsky Pernici, španělsky Perdiz (Perdice, Perdigon), maďarsky Bácska. Koroptev je pernatá zvěř, dnes už chovaná i na speciálních farmách. V kuchyních celého světa má své místo, nejzajímavější recepty pocházejí z Francie a Belgie. Připravuje se většinou podobně jako bažant.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.