PaŠticada

Chorvatský (dalmatský) pokrm, hovězí pečeně na víně. Maso je nutné nejprve prošpikovat slaninou, česnekem a hřebíčkem. Potom je vhodné naložit je do vinného octa. Pak se peče na oleji s cibulí, podlité dezertním vínem („prošek“) nebo červeným vínem. Lze přidat sušené švestky nebo rajčatový protlak. Podává se obložené zeleninou a olivami a jako příloha se nejčastěji používají těstoviny nebo noky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.