PatacÓ

Španělská (katalánská) specialita z oblasti Tarragony, připravovaná v jednom hrnci. Maso tuňáka se vaří společně s mořskými šneky. Nesmí samozřejmě chybět zelenina: cibule, rajčata, brambory, cukety, česnek, petrželka, a také koření: pepř, mletá paprika, bobkový list, hřebíček, šafrán. Nakonec se přidají mleté mandle a sherry nebo víno Rancio.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.