PÂtÉ

Francouzský výraz pro paštiku. Nejznámější je Pâté de Foie gras: paštika z husích jater. Známá je také myslivecká paštika Pâté de Forrestier, zapečená v listovém těstě, a „pyrenejská“ paštika, v níž jsou kromě masa také houby. Objeví-li se někde název Pâté maison, mělo by vždy jít o domácí paštiku připravovanou podle tradičního receptu paní domu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.