Pebronata

Tradiční francouzská (provensálská) specialita, dušené telecí maso. Nezaměňovat s italským pokrmem Peperonata, což je dušená zelenina, která se podává jako příloha k pečenému masu. Pebronata je soté z malých kousků masa, nudliček z paprikových lusků (je téměř pravidlem, aby na tři zelené byl jeden červený), rajčat, česneku, cibule, oliv a bílého vína. Pebronata má přezdívku „provensálský guláš“.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.