Pheasant

Anglický výraz pro bažanta. Francouzsky Faisan, německy Fasan, italsky Fagiano, španělsky Faisán. Tato pernatá zvěř je v mnoha kuchyních světa oblíbenou pochoutkou. Maso slepice je měkčí než maso kohouta. Ze slepice lze udělat tři porce, z kohouta čtyři. Před zpracováním je nutné bažanta zavěsit na několik dnů do chladu, aby se maso odleželo, bylo měkké a získalo správnou chuť. Bažant je výborný pečený i dušený, oblíbená je úprava En papillote.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.