Pholiota nameko

Latinský název pro houbu, která se česky jmenuje šupinatka nameko. Známá je po celém světě pod názvem nameko. Tato houba se dá pěstovat uměle a prodává se na trhu po celý rok. Malé houbičky s nahnědlým kloboučkem, okrovými lupeny a nažloutlou nožičkou se v kuchyni dají použít celé a to mnoha způsoby: do polévek i smaženic, do dušených jídel i houbových omáček.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.