Physalis peruviana

Latinský název pro keř, jemuž se česky říká mochyně peruánská. Pochází z Jižní Ameriky, roste však i v Africe a na Novém Zélandu. Keř plodí žluté bobulky, obvykle na trhu prodávané i s uschlými papírově žlutými lístky, do nichž jsou jakoby zabalené. Anglicky Ground-cherry nebo Winter cherry, německy Kapstachelbeere. Někdy se tomuto ovoci lidově říká „žluté borůvky“ nebo „hladký angrešt“. Plody mají sladkokyselou (mírně rajčatovou) chuť a jedí se syrové nebo se používají pro přípravu dezertů.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.