Picada

Španělská omáčka z česneku, petrželky, mandlí, piniových oříšků a vlašských ořechů – to vše roztlučeno v hmoždíři a smícháno s olivovým olejem, případně s vodou či vývarem. Podává se jako příloha. Do této tradiční pasty (Salsa) se namáčejí sousta grilovaného nebo pečeného masa včetně ryb. Někdy se omáčka jí samostatně, jen s opečeným chlebem.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.