Pied-et-paquets marseillais

Tradiční provensálská lahůdka, marseillské „nožičky a balíčky“. Dno kameninové nádoby se vyloží kostmi ze skopové nožičky, na ně se dá směs cibule, pórku, mrkve a oloupaných, jadérek zbavených rajčat. Na tento základ se položí vrstva závitků připravených ze skopových drštěk: do trojúhelníkových kusů drštěk se zabalí nádivka ze sekaného bůčku, okruží a vnitřností, česneku a petrželky. Závitky převázané nití se musí před položením do kameninové nádoby předpéct ve zvláštním pekáči, asi půl hodiny. Na vrstvu závitků se položí maso z nožiček. Vše se zalije hovězím vývarem, bílým vínem a koňakem. Zapékací nádoba se hermeticky uzavře a na mírném ohni (nebo v troubě) se vše pomalu dusí (asi 7 hodin).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.