Piemontese

Italský výraz označující způsob úpravy „po piemontsku“. Jde vesměs o jednoduchá rizota se šafránem nebo rajčaty, v luxusnější verzi s bílými lanýži. Hodně se používá polenta, ravioli, makarony. Piemontský salát je směs rajčat, vařené rýže, česneku, olivového oleje, vinného octa Aceto basilico a bílých lanýžů. Typickým moučníkem je oříškový koláč. Tato oblast kolem Torina je kulinářsky velice podobná Lombardii (oblast kolem Milána).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.