Pilaf

Výraz, který se často objevuje v indické a balkánské kuchyni (někdy jako Pilau, Pilav, Pulaw nebo Plov). Jde vlastně o orientální obdobu rizota. Princip je jednoduchý: je to pokrm, jehož součástí je zelenina (někdy také mleté maso) a rýže – obvykle se přidává vařená (nebo jen předvařená) rýže do dušené zeleniny (a masa). Po promíchání a okořenění je nutné směs dodusit v troubě.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.