Pin-bone steak

Anglický výraz pro označení masa, z něhož se dělají typické a oblíbené steaky. Jde o tu část hovězího hřbetu, která se blíží kýtě a následuje po částech zvaných T-bone a Porterhouse. Při americkém způsobu porcování je to nejen nízký roštěnec, ale i část svíčkové (Filetsteak). Upravuje se jako minutka, maso se před pečením na nějakou dobu nakládá do marinády. Dále viz Steak a T-bone steak.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.