Pintade

Francouzský výraz pro perličku. Latinsky Numida, anglicky Guinea fowl, německy Perlhuhn, italsky Faraona, španělsky Gallina de Guinea (Pintada). Tito hrabaví ptáci pocházejí pravděpodobně z Afriky, v Evropě i jinde byli domestikováni a chovají se pro kuchyň jako domácí drůbež. Čerstvě zabitou perličku se doporučuje pověsit na tři dny do chladu, teprve potom je možné přistoupit k pečení. Maso perliček připomíná maso bažanta – a k jeho úpravám se používají podobné, ne-li stejné recepty. Maso slepic je měkčí než maso kohoutů.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.