Poacher’s pot

Skotská specialita, „pytlákův hrnec“. Je to zvěřina vařená v jednom hrnci. Nejčastěji jde o divokého králíka, divoká holoubata a bažanta. Vykuchaná zvířata se rozkrájejí na menší kousky a obalí v mouce. Maso se opeče na oleji a vaří společně s cibulí, mrkví, červenou řepou, kapustou a červeným vínem. Může se přidat i uzená šunka nakrájená na kostičky. Jako koření se používá šalvěj, tymián a petrželka. Podává se s čerstvým chlebem.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.