Polenta

Italský (ale i český) název pro typický italský pokrm. Je to kaše připravovaná z hrubé kukuřičné mouky. Někdy se kaše nechá ztuhnout a v pevném stavu se opéká nebo griluje. Podává se jako samostatný pokrm nebo jako příloha k masu a rybám. Polenta se dá koupit i jako polotovar, předvařená v igelitovém balíčku. Stejně se jídla z kukuřičné mouky nazývají i v některých oblastech bývalé Jugoslávie. Setkáváme se i s názvem Palenta.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.