Pommes parmentier

Název úpravy brambor. Nejčastěji jde o kostičky 1x1 až 2x2 cm osmažené na másle. Může však jít také o rozmačkané brambory, ne však kaši. Brambory je nutno nejprve uvařit ve slupce, pak oloupat a rozmačkat, osolit a ochutit strouhaným muškátovým oříškem. Tato kaše může být součástí pokrmů (viz Haché Parmentier), přidává se do polévky nebo může být podávána jako příloha: potom se do ní přidává máslo.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.