Pompadour

Francouzská slepičí polévka s masovými knedlíčky a račími ocásky vařenými v šampaňském. Nazváno podle francouzské markýzy (1721–1764). Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také příloha, jejímž základem jsou brambory v omáčce Choron a artyčoky v omáčce Périgueux. Existuje také stejnojmenný salát: vařené brambory, vařený celer, vařená růžičková kapusta – to vše se za studena smíchá s hořčičnou majonézou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.