Pot-au-feu

Francouzský tradiční pokrm, jehož základem je hovězí maso, zelenina a často také morkové noky. Maso (žebro na zadní kosti) se dává do vařící vody, do níž se potom postupně přidává zelenina (pórek, řapíky celeru, cibule propíchaná hřebíčkem, mrkev, vodnice). Vaří se nejméně tři hodiny. Vzniknou vlastně dva pokrmy. Vařené maso se podává jako samostatné jídlo (obložené vařenou zeleninou, hořčicí, hrubou solí, kyselou okurkou, kečupem), kdežto noky se servírují s polévkou (dochuceným vývarem). Podobné je Potée. V Rakousku se obdobě dělá Tafelspitz.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.