Poularde

Francouzský výraz pro krmného kohouta, oblíbeného ve francouzské kuchyni. Čeština přejala toto slovo – a pulardi se objevují i na trhu. Jsou to výrazně boubelatí kohoutci o něco starší než běžná prodávaná kuřata, o hmotnosti asi 2,5 kg. Někdy se výraz pulard v restaurační praxi nesprávně používá i pro krmnou slepici. Nezaměňovat také s kapounem (francouzsky Chapon), což je vykastrovaný kohout chovaný do hmotnosti maximálně 4 kg, ve Francii tradičně pečený pro vánoční stůl.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.