Prunus domestica
Latinský název pro švestku. Patří mezi růžovité, podobně jako třešen, višeň, meruňka apod. Anglicky Plum, francouzsky Prune, německy Pflaume (rakousky Zwetschke), italsky Prugna (Amoscina), španělsky Ciruela. Toto ovoce je v mnoha kuchyních světa velmi oblíbené, vynikající jsou například švestkové omáčky k masu nebo sladké švestkové knedlíky. Nejčastěji se švestky používají pochopitelně do moučníků. Švestky se často suší nebo vaří do marmelád.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.