Putanesca

Italský výraz pro způsob úpravy pokrmů. Označení „alla putanesca“ (v překladu „po kurevsku“) znamená, že pokrm byl připraven obyčejně, bez komplikací. Do češtiny lze tento způsob přeložit zřejmě nejsrozumitelněji jako „sprosté špagety“. Při této úpravě špaget nechybí nikdy rajčata, sardelky, černé olivy a kapary, na jihu Itálie se přidávají někdy také kostičky baklažánu a zelených paprikových lusků.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.