Pyrus communis
Latinský název pro hrušeň. Jiný název je Pirum. Patří mezi růžovité jako meruňka, třešeň, švestka apod. Její plody – hrušky – jsou oblíbeným ovocem. Na trhu je nejvýše ceněna odrůda Williams. Anglicky Pear, francouzsky Poire, německy Birne, italsky Pera, španělsky Pera. V kuchyních celého světa se hrušky používají pochopitelně nejčastěji do dezertů (kompoty, moučníky, koláče), ale také do nasládlých omáček k masu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.