Queen elisabeth

Anglický výraz pro „královnu Alžbětu“. V gastronomii se tento název používá u receptů, jež byly věnovány této královně. Například maďarská specialita Fonott borjúszüz Queen Elisabeth módra je copánek z proužků telecí svíčkové, pečený na rožni a plněný smrži a husími játry. Tuto lahůdku vymyslel šéfkuchař budapešťské restaurace Gundel pro královnu Alžbětu II. při její návštěvě v roce 1993.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.