Quiche

Francouzský způsob úpravy pokrmů, nazvaný podle nádoby, v níž se připravují. Je to vlastně dortová forma, většinou oválného tvaru, vysoká asi 5 cm. Základem je křehké těsto z mouky, másla, soli a vody, vyválené na tloušťku asi 3 mm, jímž se vyloží zapékací nádoba, nízká plochá dortová forma. Nejznámější je lotrinský koláč (viz Quiche lorraine) a tourainský koláč (viz Quiche touraingelle).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.