Raclette
Švýcarský sýr z kravského mléka, s jemnou ořechovou příchutí. Je vyráběn v několika variantách: gomser, bagnes, orsieres apod., všechny jsou tvrdé a kořeněné. Z tohoto rozpuštěného sýra se dělá populární stejnojmenný pokrm. Polovina sýrového pecnu se přisune řezem k ohni. Změklý sýr se odkrojuje v tenké vrstvě a klade na bílý chléb. Moderní metoda používá elektrický zářič.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.