Ravioli
Italské těstoviny různé velikosti (menší jsou raviolini). Jsou to vlastně taštičky z nudlového těsta plněné masovou nebo zeleninovou nádivkou (například špenátem a ricottou). Obvykle se podávají polité omáčkou, nejčastěji rajčatovou. Mají obvykle čtvercový nebo obdélníkový tvar. Patří k nejoblíbenějším italským pochoutkám. Tortellini nebo Tortelloni mají jiný tvar. Na podobném principu jsou založeny německé Maultaschen nebo ruské Pelmeni.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.