Rheum rhabarbarum
Latinský název pro reveň (rebarboru). Tato rostlina patří mezi rdesnovité, podobně jako šťovík apod. Je původem z Tibetu, zdomácněla v Evropě a uplatňuje se jako ovoce. Její řapíky mají ostře kyselou, pikantní chuť. Zpracovávají se do zavařenin, kompotů, vynikající jsou na koláč nebo do omáčky. Anglicky Rhubarb, francouzsky Rhubarbe, německy Rhabarber, italsky Rabarbaro, španělsky Ruibarbo.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.