Rib eye
Anglický výraz označující tu část hovězího masa (hřbetu), která se česky nazývá „vysoká roštěnka“, avšak i se špičkou svíčkové. Američané totiž porcují hovězí maso tak, že nevyjímají svíčkovou z okolního masa a krájejí ji napříč. Rib eye, neboli „žebrové oko“, je tedy plátek masa, v jehož středu je Filet mignon jako kulaté oko. Upravuje se obvykle (především v USA) jako minutka či jako tzv. biftek. Celý „vysoký roštěnec“ i se špičkou svíčkové se nazývá Rib steak nebo Prime rib steak.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.