Ribes uva crispa
Latinský název pro angrešt. Odborný český název této rostliny je srstka. Patří mezi lomikamenovité, podobně jako rybíz apod. Anglicky Gooseberry, francouzsky Groseille maquereau, německy Stachel (Stachelbeere), italsky Uva, španělsky Uva. Podobná je Josta, kříženec angreštu a černého rybízu. Používá se do zavařenin a kompotů, vhodný je také do koláčů a moučníků.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.