Ribolitta

Italská (toskánská) zeleninová polévka, jejímž základem jsou velké bílé fazole, zelí, kapusta, rajčata, brambory, mrkev, řapíkatý celer, čerstvé bylinky a kostky opraženého chleba. Název je odvozen od výrazu „znovu vařené“. V italských restauracích se servíruje s olivovým olejem a nakrájenou cibulkou. Každý host si sám do polévky přidá pár kapek oleje a trochu cibulky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.