Richelieu
Toto jméno nese několik francouzských receptů, nejsou však nazvány podle stejnojmenného kardinála, jak si většina lidí myslí, nýbrž podle jeho prasynovce hraběte Richelieu (1696–1877), jehož kuchař vymyslel především slavné zapečené žampionové hlavičky. Byl také autorem receptu „mořský jazyk na lanýžích“ a nasládlé omáčky z drůbežího Glacé. U všech těchto pokrmů se na jídelních lístcích objevuje název Richelieu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.